Legal information, not legal advice. This site is not a substitute for the advice of an attorney. Every legal statement links to the official text. Not yet reviewed by an attorney. If you have a court date, talk to a lawyer.

40 Tex. Admin. Code §707.507
What Notification Requirements Apply To An Investigation Of A Person That Also Has Placement Of Child(Ren) In The Managing Conservatorship Of The Texas Department Of Family And Protective Services (Dfps) Or Is A Dfps Foster Or Adoptive Home?

Verbatim text as fetched 2026-10-02 from the official source. Always check the official text for later changes.

(a)

If there is a reason-to-believe finding of abuse or neglect of a child that is not in the managing conservatorship of the Texas Department of Family and Protective Services (DFPS) and the home also has children that are in DFPS's managing conservatorship, we must notify: (1) The court having jurisdiction; (2) The attorney ad litem; (3) The guardian ad litem, if one is appointed; and (4) The child's parents.

(b)

If a law enforcement investigation of a report of abuse or neglect involving a child in a DFPS foster or pre-consummated adoptive home results in criminal indictment of either of the foster or adoptive parents, DFPS will close the home unless the regional director, in consultation with a Child Protective Services State Office Director, determines that there is not a continuing risk of substantial harm to children placed there and the indicted perpetrator is out of the home.

40 Tex. Admin. Code § 707.507 Adopted by Texas Register, Volume 45, Number 28, July 10, 2020, TexReg 4781 , eff. 7/15/2020